Waarbeek oudste achtbaan van NL

Rodelbaan

Niet toegestaan onder 100 cm
Lengte met begeleiding tussen 100 tot 130 cm
Minimale lengte zonder begeleiding 130 cm
Soort attractie Achtbaan

De rodelbaan in De Waarbeek is een populaire attractie die al generaties lang bezoekers trekt. Het is niet zomaar een rodelbaan, maar de oudste stalen achtbaan van Nederland/Europa?. Het is een unieke ervaring om in een stukje geschiedenis te stappen en de sensatie te voelen van een achtbaan die al decennia lang mensen vermaakt.

De rodelbaan is ontworpen in de jaren ’30 en is nog steeds in gebruik, wat een testiment is aan de degelijkheid van het ontwerp. Het is een simpele, maar effectieve constructie, waarbij de karretjes door middel van zwaartekracht en een goed geplaatste remmen hun weg door de baan vinden. Het is niet de snelste of meest uitdagende achtbaan, maar het biedt een nostalgische ervaring die je elders niet zult vinden.

Als je op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin of gewoon wilt genieten van een klassieke attractie, dan is de rodelbaan in De Waarbeek zeker een bezoekje waard. Het is een herinnering aan een tijdperk waarin attracties werden gebouwd om jaren mee te gaan en mensen te vermaken. En het is een mooie gelegenheid om de geschiedenis van de Nederlandse attractieparken te ontdekken.