persbericht: De Waarbeek krijgt eigen Dino World

Persbericht: De Waarbeek krijgt eigen Dino World

Hengelo, 24 januari 2023

 

Hengeloos attractiepark deels op de schop

De Waarbeek krijgt eigen Dino World

HENGELO – Wie het aankomend seizoen een bezoek brengt aan attractiepark De Waarbeek in Hengelo, komt oog in oog te staan met een heuse Brachiosaurus, een 7,5 meter lange plantenetende dinosaurus, die maar liefst 150 miljoen jaar geleden hier op aarde rondstapte. Kevin Moespot, sinds 2019 eigenaar van het park, gooit, na alle vernieuwingen die hij eerder doorvoerde opnieuw het roer rigoureus om. Niet het hele park gaat op de schop, maar wel een groot gedeelte. Het park krijgt een nieuw themagebied, waarbij dinosaurussen uit lang vervlogen tijden weer tot leven komen.  

Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om een gloednieuwe Dino World te realiseren. ‘Het wordt een ware beleving vol spanning en sensatie’, vertelt Moespot enthousiast. Zodra je de poort van weleer betreedt, waan je je als bezoeker miljoenen jaren terug in de tijd en maak je een reis door de préhistorie. Onderweg ga je op ontdekkingstocht in de Dino Discovery, leer je alles wat er te weten valt over de dino’s en kun je als een echte archeoloog in een reusachtige zandbak botten uitgraven met speciale kwastjes. De Dino Express brengt je vervolgens langs een vulkaan, die tot uitbarsting komt. Een eindje verderop beschermt een raptor haar jonkies en doen haar oplichtende ogen vermoeden dat ze je elk moment kan aanvallen. Wordt dit toch allemaal een beetje te veel, dan maak je je met de mini-achtbaan Raptor Adventure razendsnel uit de voeten en kun je na dit spannende avontuur even rustig bijkomen in de theatershow met postbode Pelle en de babydino ’s. 

De Waarbeek draaide het afgelopen jaar een fantastisch seizoen. Toch wil Moespot zijn positie nog eens extra verstevigen door opnieuw te investeren. Niet voor niets koos hij voor het dino-thema. ‘Wij groeiden vroeger op met de films Jurassic Parc en sindsdien hebben dino’s ons altijd geïntigreerd. Voor mijn vijf kinderen geldt hetzelfde. Dinosaurussen zijn historisch en daarom tijdloos. Bovendien is het heel educatief. Met deze stap richten we ons op de toekomst. De Waarbeek is voor velen pure nostalgie. Het is één van de oudste attractieparken van Nederland. Met alle veranderingen die we hebben doorgevoerd, inclusief de all-in formule, hopen we ook één van de bekendste parken te worden. Voor een hele betaalbare prijs per persoon ga je een hele dag uit, met eten en drinken erbij in. Waar vind je dat nog?’

Dino World in De Waarbeek wordt op zaterdag 1 april officieel geopend. Die dag begint ook het nieuwe seizoen. Hoe de opening er precies uit gaat zien, blijft nog even een verrassing. ‘Spectaculair wordt het zeker’, belooft Moespot.