persbericht: Vijf nieuwe attracties Waarbeek Hengelo

Meer attracties voor dezelfde entreeprijs. Het moet dit seizoen leiden tot een recordaantal bezoekers bij attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Directeur Kevin Moespot verkocht zijn huis en keerde zijn pensioenpot om zodat hij vijf nieuwe attracties naar Hengelo kon halen. “We hebben nog een dak boven ons hoofd, maak je geen zorgen”, lacht Moespot.

Het ondernemerskoppel Kevin Moespot en Janna van der Linde nam in 2018 het pretpark over van Arijan van Bavel. Na één normaal seizoen volgden twee coronajaren. “We hebben de periode overleefd”, aldus Moespot. “Vooral 2020 was lastig, vorig jaar ging het al een stuk beter.”
Moespot investeerde het afgelopen jaar in nieuwe attracties, allemaal uit eigen zak. “Ik heb mijn huis verkocht en al ons geld erin gestoken, omdat we veel vertrouwen hebben in De Waarbeek. Er kan hier zoveel meer. De eerste maanden dat we open zijn bewijst ook al dat het kan. We zitten nu al op 30 procent van het aantal bezoekers van vorig jaar, en we zijn nog tot eind oktober open. Het is een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar.”
De tevredenheid onder de gasten is ook hoog, vertelt Moespot. “De all-in formule (de entreeprijs is inclusief eten en drinken, red.) slaat aan. Ook de nieuwe attracties zijn populair. We hebben zelf een spookhuis ontwikkeld, Huyze Pelle, nieuwe waterfietsen, een tweede kinderachtbaan erbij, een schommelschop en een toren die op en neer gaat.”
Attracties zoals de nieuwe achtbaan Rupsje Mae en het schommelschip nam Moespot over van attractiepark De Valkenier in het Limburgse Valkenburg. Dat park sloot vorig jaar de deuren. “De achtbaan is van 2019, dus een vrij nieuw model”, zegt Moespot. “Een verkoper had alles bij De Valkenier opgekocht en hij bood ons deze aan. We hadden eerst alleen de achtbaan gekocht. Later kwam er nog wat bij, en toen nog iets. Voor we het wisten hadden we vijf nieuwe attracties.”
Volgens Moespot was vernieuwing ook wel nodig bij De Waarbeek. “Ik heb het park eind 2018 overgenomen, toen was de laatste nieuwe attractie tien jaar daarvoor geplaatst. Daarna is er eigenlijk niet veel meer geïnvesteerd. Alleen een springkussen hier en daar, maar dat noem ik geen investeringen voor een attractiepark. Een investering is in mijn ogen een nieuwe attractie. We hebben nu in één klap een aantal jaren ingehaald.”